Flyte- og redningsvest


Det er viktig å jevnlig sjekke at flyte- eller redningsvestens størrelse fortsatt passer fra sesong til sesong. Hvilke vektklasse vesten er laget for står på vesten. Du bør kontroller at klikkspenner, skritt stropper og snorer er intakte og fungerer som de skal.

Barnevester

Er du usikker på om fjorårets redningsvest fortsatt passer barnet ditt? Vi anbefaler å sjekke vesten i vannet.
Eks: Barnet veier 1-2 kg mer enn vestens vektklasse men vesten sitter fortsatt godt på barnet. Sjekk vesten ved å ta vesten på barnet og la barnet hoppe ut i vannet, gjerne med klær på. Vesten skal snu barnet på rygg og kragen skal holde barnets hodet over vannflaten.

Store barn (skolealder) som er svømmedyktige kan bruke junior oppblåsbar redningsvest. Vestene sjekkes på samme måte som en oppblåsbar redningsvest til voksen. Nysgjerrige barn vil ofte teste og sjekke ut funksjonene. Vi anbefaler at du sjekker juniorvesten før hver bruk.

Arve en vest

Noen ganger arver man en flyte- eller redningsvest fra familie og venner, eller den nye båten du kjøpte har allerede vester om bord. Før du tar disse i bruk er det viktig å sjekke flyteelementet i flyt- og redningsvester. Flyteelementer kan forringes etter mange års bruk. Som huskeregel sier vi at flyte- og redningsvester har en levetid på ca. 10 år. forutsatt at den er riktig oppbevart. 

Arver du en vest er det lurt å sjekke at den fortsatt flyter godt, at sømmer, belte og skrittstropper er intakte og fungerer som de skal. Ta vesten på personen og test at den flyter under kontrollerte forhold, f.eks. i et basseng. 

Meld deg på nyhetsbrev
Meld deg på vårt
Nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta siste nytt og kampanjer.
Meld meg på
Er du forhandler?
Meld deg på nyhetsbrevet her.