Velg riktig vest! 

Sommeren er rett rundt hjørnet og vi trekker ut for å nyte naturen, frisk luft og gjøre våre favorittaktiviteter på land eller i vann. I år er vi ekstra ivrige etter å utforske Norge og mange prøver seg for første gang på vannaktiviteter. 

Det finnes forskjellige typer vester: flytevest, redningsvest og oppblåsbar redningsvest. Hvilke aktivitet og hvor svømmedyktig du er legger føringer for hvilke vest du bør velge. Spør oss om du lurer. Er uhellet ute og du faller i vannet er vestens oppgave å holde deg flytende. 

Flytevest

En flytevest er en vest med fast flytemiddel. Vesten har ingen krage som støtter hodet. Under bruk vil vesten holde deg flytende i en mer stående stilling. Flytevester er for personer som er svømmedyktig eller skal være i nærhet av land.

Redningsvest

En redningsvest er en vest med krage. Vesten inneholder et fast flytemiddel som holder deg flytende. Vestens oppgave er å snu deg på rygg samtidig som kragen holder hodet ditt tilstrekkelig over vann. Redningsvester egner seg spesielt godt for barn og voksne som ikke er svømmedyktig. På turer langt fra land er det anbefalt å velge redningsvest fremfor flytevest.

Oppblåsbar redningsvest

Oppblåsbare redningsvester består av et beskyttelsestrekk med en oppblåsbar lunge inni. Vesten tas på som en jakke før du fester beltet rundt livet og fester skrittstroppen mellom bena. Når vesten kommer i kontakt med vann løses den automatisk ut og lungen blåser seg opp. Oppblåsbare redningsvester snur deg på ryggen og holder hodet ditt tilstrekkelig over vann. Vesten egner seg best for større barn og voksne som svømmedyktige. Vesten kan i tillegg løses ut manuelt ved å dra i snoren eller blåses opp med munnstykket.

Barnevestens størrelse

Det er viktig at du prøver vesten på barnet for å sjekke at passform og vektklasse er riktig. Vi anbefaler ikke å kjøpe vesten for stor vest slik at barnet må vokse seg inn i den. Er du usikker på om fjorårets redningsvest fortsatt passer barnet ditt? Sjekke vesten i vannet.

Eks: Barnet veier 1-2 kg mer enn vestens vektklasse men sitter fortsatt godt på barnet. Sjekk vesten ved å ta vesten på barnet og la barnet hoppe ut i vannet, gjerne med klær på. Vesten skal snu barnet på rygg og kragen skal holde barnets hodet tilstrekkelig over vannflaten.

Små barn kan gjerne bruke en badebleie som ikke blir like tung som en vanlig bleie.

Meld deg på nyhetsbrev
Meld deg på vårt
Nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta siste nytt og kampanjer.
Meld meg på
Er du forhandler?
Meld deg på nyhetsbrevet her.