Redningsvestens oppbygning


For at vesten din skal ha så lang levetid som mulig og beholde kvaliteten er det viktig med vedlikehold. Oppblåsbare redningsvester består av komponenter som krever regelmessig kontroll og utskiftning i tillegg til vask og riktig oppbevaring. Under ser du hvilke komponenter en oppblåsbar redningsvest består av slik at du enkelt kan sjekke vesten og bytte deler ved behov. 

Inni en oppblåsbar redningsvest

Det er viktig å sjekke at lungen ikke har hull eller skader. Dette anbefales å gjøre med jevne mellomrom avhengig av aktivitet/bruk. Blås opp lungen manuelt - pakk ut vesten og benytt det røde munnstykket.


Regatta-inni-vesten.png

Forskjellige typer utløsere

Hvilke utløser har du?

Den oppblåsbare redningsvesten inneholder en utløser som består av en Co2 sylinder og en Cellulose-tablett, samt en oppblåsbar lunge. Under ser du alle våre utløsere med tilhørende komponenter.

MK5 / UML
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 gr/33 gr/60 gr Cellulosetablett UM.
MK2 PRO SENSOR / UML
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 33 gr/60 gr Cellulosetablett UM.
PRO SENSOR ELITE / UML
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 33 gr/60 gr Cellulosetablett UM for ProSensor Elite.
MIKRO OG MINI MANUAL / UML
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 33 gr
PRO F1 / HR
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 33 gr / 60 gr - med bajonett kobling Cellulosetablett HR.
V85000 / HR
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 gr/33 gr/60 gr Cellulosetablett HR.
ALPHA / HR
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 24 gr/33 gr/60 gr Cellulosetablett HR.
840 MANUAL / HR
Tilhørende komponenter: Co2 Sylinder 33 gr

Celluluosetablett og Co2 sylinder

Hvilke Cellulose-tablett har jeg?

Regatta bruker to ulike typer tabletter; United Moulders (UML) og Halkey Roberts (HR). Disse tablettene er merket på to forskjellige måter. 

United Moulders (UML)

Cellulose-tabletten er merket med måneden og året den må skiftes (maks levetid ca 3 år). Regatta anbefaler at du skifter tabletten hvert år. Brukt tablett resirkuleres som plast.


Regatta-cell-UM.jpg

Halkey Roberts (HR)

Cellulose-tabletten er merket med produksjonsdag-/ måned og år. Produsenten anbefaler at tabletten skiftes ut senest innen tre år etter datomerkingen. Regatta anbefaler at du skifter tabletten hvert år. Brukt tablett resirkuleres som plast. 

Regatta-cell-HR.jpg

Når må jeg bytte cellulosetablett?

Cellulose tabletten har begrenset levetid på maks 3 år som påvirkes av produksjonsdato og ikke minst bruk og lagring. 

Både fukt og tablettens alder kan påvirke den oppblåsbare redningsvestens funksjon og hindre at den ikke løser seg ut som den skal. Regatta anbefaler å skifte Cellulose-tablett hvert år for å sikre at vesten er i god stand. 

Co2 sylinderen

Co2 sylinderen må skiftes når vesten er utløst eller sylinderen er skade eller defekt. Regatta har sylindere på 24g, 33g og 60g. Sjekk hva din vest bruker ved å se på innsiden av beskyttelsestrekket på vesten din.  Regatta-cartridge.jpg

Sylinderen sjekkes visuelt for skader og slitasje som for eksempel perforert topp, synlig irr/rust, bulker o.l. Sylinderens totalvekten skal stemme med angitt vekt gravert på sylinderen. Du kan enkelt kontrollere vekten selv ved å legge sylinderen på en nøyaktig kjøkkenvekt. 

Merk at sylinderen har gravert inn både vekten på gassen (eks. 33 GRAMS CO2) og totalvekten på gass og sylinder (eks. MIN.GR.WT 138.0 g). Totalvekten på sylinderen kan variere noe fra produksjon til produksjon. Co2 sylinderen har ingen utløpsdato. Brukt sylinder kan resirkuleres som glass/metall.

Meld deg på nyhetsbrev
Meld deg på vårt
Nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrevet vårt for å motta siste nytt og kampanjer.
Meld meg på
Er du forhandler?
Meld deg på nyhetsbrevet her.